Strucctojás, mangalicasonka, liofilizált csoki – hol, mit, mennyiért kapunk húsvét előtt a piacokon?

Közeleg a húsvét, növekszik a roham a piacokon. Ha még elmaradásban van, megmutatjuk, mikor lesznek nyitva a piacok, milyen árakkal lehet kalkulálni, s mi mindent lehet kapni – még a szabolcsi különlegesség sárgatúró is kapható lesz a pesti piacokon.

Kezdjük az időtényezővel: minden vásárcsarnok nyitva tart nagycsütörtökön, március 28-án és nagyszombaton, március 29-én a szokásos nyitvatartási rend szerint. Nagypénteken, március 30-án minden fővárosi piac és vásárcsarnok zárva tart, kivéve a Fehérvári úti Vásárcsarnok Virágpiacát, ami nagypénteken is várja a vásárlókat reggel 7 és délután 2 között, olvasható a Budapest Vásárcsarnokai Kft. (BV) közleményében. Nagyszombaton tehát még intézhetjük a nagybevásárlást, nyitva lesznek a fővárosi piacok.

A fővárosi cég a termékek népszerűségébe is bepillantást enged: a szívsonka a sláger, de füstölt termékeket, tojást, kalácsot és friss zöldeket is vásárolhatunk az édességek és a húsvéti dekorációk mellé. A szívsonkát a darabolás módja különbözteti meg a többi sonkától, az utóbbi időben érezhetően erősödik a vásárlói érdeklődés iránta, írja Földes Tamás, a vásárcsarnokok ügyvezető igazgatója. De kapható hazai, hagyományos parasztsonka, tájegységenként más-más füstölt csülök, comb, tarja, karaj vagy éppen olasz különlegesség is.

A BV által működtetett hat vásárcsarnokban, hat üzletközpontban és egy piacon bőséges árukínálatot ígérnek a vásárlóknak, akár olcsóbb, akár drágább termékeket keresnek.

A SZÍVSONKÁTÓL AZ EMUTOJÁSIG – ÁRAK ÉS ÁRUK

És akkor mennyi is az annyi: a legolcsóbb gyors érlelésű kötözött sonka kilós ára a Nagycsarnokban 3498 forint, a tradicionálisan készített 3990 forint. A szívsonka árában nagyobb a szórás, 3498 és 6290 forint között változik minőségtől függően. Az óbudai Kórház utcai piac elsősorban a füstölt áru kedvelőit célozza, itt füstölt csülök (2998-3590 Ft/kg), füstölt csülök csont nélkül (2900-3998 Ft/kg), füstölt tarja (4500-5600 Ft/kg), darabolt füstölt comb (4200-5980 Ft/kg) is elérhető. Akik nem sertéssonkát szeretnének venni az ünnepekre, azok számára is lesz alternatíva: kapható lesz füstölt marhanyelv (3990-8500 Ft/kg), füstölt libamellfilé (16 998 Ft/kg), füstölt kacsamellfilé (12 000 Ft/kg), füstölt kacsacomb (9900 Ft/kg), füstölt pulykacomb (3300 Ft/kg) és füstölt csirkemell (4500 Ft/kg) is.

A prémium termékekért elsősorban a Fehérvári úti piacra érdemes ellátogatni a cég szerint, itt bárányt és 24 hónapig érlelt pármai sonkát is lehet majd venni, például a szarvasgombapehellyel megszórt pármai sonka kilója 14 999 forint lesz. A mangalicahúsból készült, különleges San Danielle sonkát 25 999 forintért mérik majd, a Pó völgyében gyártott, szabadtartású mangalicából készült Zvarina sonka kilója pedig 35 ezer forint, és itt csak az ár borsos, a sonka nem.

További híreink

Összes hírünk

Petőfi, a Corvin – és egy másik forradalom 

A Józsefváros Újság olvasói minden lapszámban találkozhatnak a Corvin mozi és a környezetében élők történeteivel, filmes és mozis legendákkal, anekdotákkal. Sőt, feladványokkal is készülünk, amelynek helyes megfejtői közt a Corvin...

Bővebben

Az első év a fiatal magyar női művészeké

2019-ben már beszámoltunk a Bródy Sándor utcai Molnár Ani Galériáról, ami az anyahajója az idén februárban tőle nem messze nyílt am projects galériának. Most Fülöp Tímeával, az am projects új...

Bővebben